אביב מתכות

השימוש הנכון בציוד לריתוך במיג(MIG) כל מה שצריך לדעת

ריתוך מיג MIG

בענף הריתוך, קיימות מספר שיטות לחיבור בין שני חומרים מתכתיים. אחת השיטות הנפוצות ביותר בתחום הבנייה היא שיטת הריתוך בעזרת קשת חשמלית ואלקטרודת מתכת למילוי, הידועה גם בשם "ריתוך מיג" (MIG – Metal Inert Gas). באמצעות ריתוך מיג ניתן לרתך ולחבר אלומיניום ומתכות נוספות, כמו נחושת, פלדה מסוגסגת, פלב"מ ועוד.

בענף הבנייה בישראל ובעולם, קיימת דרישה גבוהה לעבודות ריתוך מיג, בשל האיכות והעמידות שהשיטה מציעה, יחד עם זאת היא גם מבצעת פעולה מהירה ופשוטה יחסית לשיטות אחרות. כמו כן, העלויות גם יחסית נמוכות בהשוואה לשיטות אחרות, מה שמקנה לריתוך מיג תפקיד מרכזי בתעשיית הבנייה, החל מריתוך קונסטרוקציות ומסגרות, ריתוך אלומניום,ריתוך נירוסטה לריתוך צינורות ומבנים.

איך עובד ריתוך מיג? השיטה משתמשת ברתכת מתאימה וחוט רציף למילוי החומר. ידית התפעול מכניסה את הקשת החשמלית. הקשת מוגנת באמצעות גז ארגון או 2CO. ישנן מספר שיטות לריתוך מיג, הן בפולסים, קצרות, התזות וטיפות.

בתהליך עצמו, יוצר הריתוך חום בקשת החשמלית בין האלקטרודה המתכתית לשטח שאותו רוצים לרתך. החוט הרציף מוזן למכשיר ידנית לעבודות קלות ומהירות, אך עבודות במשטחים גדולים נבצעות בדרך כלל על ידי הזנה אוטומטית של האלקטרודה. קיימות שלוש אפשרויות להזנת המתח הנדרש – מתח קבוע, מתח עולה, או מתח יורד.

בתהליך הריתוך מתבצע זרימת גז ארגון או 2CO. הגז עוטף את הקשת החשמלית בכדי להגן עליה מזיהומים ולמנוע חלודה. זרימת הגז מסייעת גם ביציבות הקשת ובשיפור איכות הריתוך.

היתרונות של ריתוך מיג בענף הבנייה הם, עלות עבודה נמוכה, ריתוך עם חוט רציף המונע פגמים, ועוד. בעוד שהעבודה בריתוך מיג דורשת ציוד מתאים וניסיון מקצועי, היא פוטנציאלית חשובה ויכולה לשדרג בצורה משמעותית את תהליך הבנייה והתיקון בענף.

לעבודות ריתוך מיג בענף הבנייה, חשוב לספק תנאים בטוחים ונקיים, ולהשתמש בציוד מגן אישי כמו קסדות מגן משולבות במסכות ריתוך ייעודיות,אוזניות, בגדים ארוכים ונעליים מתאימות. כמו כן, יש להקפיד על הזנת חומר המילוי באופן תקני, ולשמור על תהליך עבודה בטיחותי.

דילוג לתוכן